flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День Соборності України

22 січня 2024, 09:14

Сьогодні ми відзначаємо День Соборності України

Ми всі різні. Маємо різні погляди, бачення, у нас відрізняються традиції та звичаї. Але коли ми обʼєднуємося – стаємо непереможними. У цьому й наша сила!

22 січня 2024 року, у понеділок, відзначається День Соборності України.

Це свято присвячене визначній події в історії українського народу, яка стала ще одним кроком до незалежності та об’єднання сучасної держави. У 1919 році 22 січня було проголошено "Акт Злуки" Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. З 1999 року цю дату закріплено як офіційне державне свято в Україні. Цей день надає можливість наголосити на силі, стійкості та єдності українського народу!

✔️105 років тому в Києві був підписаний Акт Злуки, що передбачав об'єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.

«Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України – Західноукраїнська Народна Республіка (Галичина, Буковина, Угорська Русь) і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка».